Επαγγελματικά ταξίδια - 30 χρόνια

Το Mr Travel ιδρύθηκε το 1979. Στα 30 χρόνια λειτουργίας του τo γραφείο μας - μέλος της IΑΤΑ-  έχει καταξιωθεί στo χώρο του BUSINESS TRAVEL και στην αποστολή επιχειρηματιών σε εμπορικές εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. περισσότερα...»


OUTLET ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΕΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 70% »
YIWU - CHINA - ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ »
GUZHEN Η ΠΡΩΤΕΥΣΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ »
PALLAKIS CENTER VICENZA ITALY (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΙΑ) Ενημερωθείτε για φθηνές και έξυπνες »
Incentive group for Rome 16-19 april 2010
ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΙΝCENTIVE GROUP ΡΩΜΗ:16-19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ2010 Hotel Ambasciatori Palace Dates: in16apr out19apr 2010 Double Classic: E 290 including Continental breakfast Double Classic/Single Use: E 270including Continental breakfast Hotel is 5* Site:


INCENTIVE GROUP ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ : 13-16 Μαΐου 2010
ΜΑRIOTT BUDAPEST5**** Όλα τα δωμάτιά του με θέα το Δούναβη.  Στη καρδιά της πόλης , στις όχθες του Δούναβη, δικαίως το αποκαλούν και “ ThepearlofDanube” . Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής


Incentive group for Bordeaux - 40 persons, September 26 to 29, 2010
Accommodation Suggestions    THE REGENT GRAND HOTEL BORDEAUX****Luxe 2-5 Place de la Comédie – Bordeaux Located just opposite the Opéra National de Bordeaux (the Grand Théâtre) The Regent Grand Hotel


« Επιστροφή

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  
 

Β Ο Υ Δ Α Π Ε Σ Τ Η

Η ανατολή αρχίζει στις πύλες της Βιέννης….. υποστήριζε ο καγκελάριος της Αυστρίας Μέτερνιχ και όριζε έτσι τα σύνορα της Ουγγαρίας , που την εποχή εκείνη απείχαν λίγα μόλις χιλιόμετρα από εκει.Πράγματι ,στην Ουγγαρία η Ευρώπη παραδίνεται στα θέλγητρα της Ασίας.


Γέννημα του Δούναβη, εκτείνεται θορυβώδης στην πεδιάδα του Ράκος δίνοντας άλλο τόνο στους λόφους του Βάρεγκι με τα παλάτια και τις εκκλησίες τους. Η γεωγραφική δυαδικότητα της Βουδαπέστης στηρίζεται επίσης στην ιστορία της, με σύνδεσμο πάντα τον ποταμό Δούναβη. Η Βούδα, η παλαιά πόλη χτίστηκε το μεσαίωνα στο λόφο και αργότερα στη θέση της Ρωμαικής πόλης προστέθηκε η Οβούδα. Η Βούδα, βασιλική πόλη, ήταν τόπος ευγενών και στρατιωτικών, αποτελούσε την έδρα της διοίκησης, η Πέστη, εργατική και θορυβώδης ήταν εμπορικό και διαμετακομιστικό κέντρο στη καρδιά της πεδιάδας του Δούναβη. Τον 19ο αιώνα ήρθε η ευμάρεια και η εκβιομηχάνιση οπότε τα όρια της πόλης χρειάστηκε να επεκταθούν.

Δούναβης

Πρόκειται για το 2ο μεγαλύτερο ποταμό της Ευρώπης με μήκος 2.850 χμ., μετά το Βόλγα, η κεντρική του όμως θέση του δίνει τα πρωτία στο μυαλό και την καρδιά των Ευρωπέων. Οι οκτώ γέφυρες που κρέμονται στο ποτάμι παρουσιάζουν όλες τους τεχνικό και αισθητικό ενδιαφέρον.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ


Ο Πύργος της Βούδας:
Το 14ο αιώνα γίνεται βασιλική κατοικία. Το 1867 ο βασιλιάς Φραγκίσκος Ιωσήφ Β και η γυναίκα του η ξακουστή Σίσσυ μένουν στο πύργο συχνά κάνοντάς τον θερινή κατοικία τους. Η αρχιτεκτονική του πελώρια και ογκώδης δεν έχει καμία σχέση με ό,τι αντιπροσωπευτικό δημιούργησε η ούγγρικη τέχνη , παρόλα αυτά ο πύργος είναι αναπόσπαστο τμήμα του θαυμάσιου τοπίου της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Ο λόφος του Γκέλερτ: Η πανοραμική τοποθεσία δίνει την επιβλητική όψη σ’αυτό το λόφο που στη πραγματικότητα υψώνεται μόνο 140 μέτρα πάνω από το Δούναβη. Σε αυτή τη θέση είναι το στενότερο τμήμα του ποταμού στη πόλη. Ο Γκέλερτ Ενετικής καταγωγής ήταν ενας από τους κήρυκες του Ευαγγελίου στην Ουγγαρία, μετά το μαρτύριό του κατετάγη στους Αγίους.

Η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου: Ογκώδες μνημείο , αρκετά βαρύ χτίστηκε από το 1851 εως το 1905. Αρχιτέκτονες ο Γιόζεφ Χίλντ και Μίκλος Ύμπλ. Ο ναός εχει κάποιες επιρροές από το σχέδιο της εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Βρέν του Λονδίνου. Το μήκος του είναι 86 μέτρα και το πλάτος του 55 μέτρα. Ο τρούλος του υψώνεται στα 96 μέτρα, καθιστώντας τον τον υψηλότερο θρησκευτικό κτίριο της Βουδαπέστης. Το εσωτερικό του ναού είναι ψυχρό και πομπώδης.

Το σπίτι του μέλλοντος

Οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το κέντρο του μέλλοντος για τον πολιτισμό και την επιστήμη (βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής Buda). Είναι ένα πολύ διάσημο πάρκο, που δίνει τη δυνατότητα για εκθέσεις, παραστάσεις. Έχει δύο μοναδικές σπουδαίες μόνιμες εκθέσεις (House of Future Exhibition και Palace of Miracles) και μία ευρεία ποικιλία από πολιτιστικά προγράμματα όπως κονσέρτα, φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και παιδικά προγράμματα. Σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκεται κανείς μπορεί να βρει διασκεδαστικά ποιοτικά προγράμματα.

Προμαχώνας των Ψαράδων

Το μνημείο αυτό σχεδιάστηκε από τον Σούλεκ για τη Συντεχνία των Ψαράδων το 1895. Καταλαμβάνει τη θέση όπου βρίσκονταν τα αμυντικά τείχη της Βούδας και μια πλατεία όπου πωλούνταν ψάρια. Το κτίριο, από όπου προσφέρεται θέα στο Δούναβη και την Πέστη, είναι μια καθαρά αισθητική προσθήκη στο Λόφο του Πύργου. Μπροστά από τον προμαχώνα βρίσκεται ένα άγαλμα του Αγίου Στεφάνου, του βασιλιά που εισήγαγε το χριστιανισμό στην Ουγγαρία.

Οδός των Λόρδων

Τα κτίρια της Οδού των Λόρδων καταστράφηκαν αρχικά το 1686 και κατόπιν το 1944. Με την ανοικοδόμηση του 1950 με 1960 πολλά απέκτησαν και πάλι τη μεσαιωνική όψη τους. Σχεδόν όλα έχουν κάποιο γοτθικό απομεινάρι -πύλη ή αίθουσα- ενώ η πρόσοψή τους είναι μπαρόκ ή νεοκλασική. Ένα εξαιρετικό δείγμα γοτθικής πρόσοψης βρίσκεται στον οίκο Χέλμπλινγκ στον αριθμό 31. Αρκετά από τα αυθεντικά στοιχεία της διασώθηκαν από τους διάφορους πολέμους και τις ανακαινίσεις, και έτσι οι αρχιτέκτονες κατάφεραν να την ξαναφτιάξουν με αρκετή λεπτομέρεια.

Το Κοινοβούλιο του Ούγγρικου Έθνους

Έδρα της Ούγγρικης Εθνοσυνέλευσης , του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας , ανώτατο όργανο του κράτους. Πρόκειται για βαριά κατασκευή που αντιγράφει ποικίλα μνημεία και γοτθικές μητροπόλεις και επιπλέον συγχωνεύει επιδράσεις από στοιχεία βυζαντινά και ανατολίτικα, ρωμανικά και γοτθικά..Τη νύχτα είναι θαυμάσιο, σχεδόν ονειρικό όταν φωτίζεται και καθρεφτίζετε στο Δούναβη αποκτώντας μια όψη εξωπραγματική που θυμίζει τη μαγεία των βενετσιάνικων παλατιών στη ομίχλη.

Πλατεία Ρούσβελτ

Παλαιότερα, η πλατεία Ρούσβελτ ήταν γνωστή με άλλα ονόματα όπως πλατεία Φραγκίσκου Ιωσήφ ή πλατεία εκφόρτωσης. Το σημερινό όνομά της το απέκτησε το 1947. Βρίσκεται στην πλευρά της Πέστης, στην άκρη της γέφυρας των Αλυσίδων και περιβάλλεται από όμορφα κτίρια. Στις αρχές του 20ου αιώνα υπήρχαν κατά μήκος της πλατείας, ξενοδοχεία, τα λουτρά Ντιάνα και το Μέγαρο Λόιντ που είχε σχεδιάσει ο Χιλντ. Το μοναδικό κτίριο του προηγούμενου αιώνα που διασώζεται είναι η Ουγγρική Ακαδημία Επιστημών.

Η Όπερα

Η Κρατική Όπερα της Βουδαπέστης λειτουργεί από το 1884. Χτίστηκε με σκοπό να ανταγωνιστεί τις όπερες του Παρισιού, της Βιέννης και της Δρέσδης. Ήταν το έργο ζωής του μεγάλου Ούγγρου αρχιτέκτονα Μίκλος Ιμπλ. Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με έργα Ούγγρων καλλιτεχνών, όπως ο Στρομπλ και Λοτζ. Από την εποχή εκείνη μέχρι σήμερα η Όπερα έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους διασημότερους συνθέτες, όπως οι Έρκελ, Γκούσταβ Μάλερ και Ότο Κλέμπερερ.

Πλατεία Ηρώων

Αναπτύσετε γύρω από μια στήλη και πλαισιώνεται από δύο ελληνικά κτίρια με κιονοστοιχία. Σύνολο αξιοπρεπές και λιτό. Το μνημείο της Χιλιετηρίδας υψώθηκε για να τιμήσει τα χίλια χρόνια από την κατάκτηση της χώρας από τους Μαγγυάρους.Είναι η πρώτη Ουγγαρέζικη γκαλερί από έργα τέχνης, η οποία ξεκινάει με μία συλλογή δωρισμένη από τον αρχιεπίσκοπο Pyrker του Eger και φιλοξενεί επίσης μία εκτενή συλλογή έργων τέχνης αγορασμένη το 1870, από την οικογένεια Esterhazy. Σήμερα, όπως τα Αιγυπτιακά, ρωμαϊκά και Ελληνικά εκθέματα φιλοξενείται επίσης μία φίνα συλλογή από ιταλικά έργα τέχνης, παρέχοντας μία αντιπροσωπευτική εικόνα των σχολών ζωγραφικής από το 12ο ως το 18ο αιώνα. Η Ισπανική συλλογή περιέχει έργα τέχνης και από τον El Greco.

Aquincum Museum and Roman Ruins

Δύο χιλιάδων χρόνων ερείπια παραμένουν στη Ρωμαϊκή πόλη του Aquincum, περιλαμβάνοντας επίσης και τα εντυπωσιακά ερείπια από το αμφιθέατρο. Το περιεχόμενο του μουσείου περιλαμβάνει τοιχογραφίες, μωσαϊκά πατώματα, μία ανοικοδομημένη μηχανή νερού και ένα διόραμα που δείχνει τί και πώς, η αριστοκρατία των Ρωμαίων έτρωγε.

Μουσείο σύγχρονης τέχνης - Ρalace of Arts

Εδώ μπορείτε να δείτε μοντέρνα εκθέματα από τη συλλογή έργων τέχνης των συζύγων Peter και Irene Ludwig. Το μουσείο εστιάζει την προσοχή του στην τελευταία πενταετία μοντέρνας τέχνης γενικά, και ειδικότερα στην τελευταία δεκαετία Ουγγρικής μοντέρνας τέχνης.

Εθνογραφικό μουσείο

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία, αφιερωμένο στην εθνογραφία ολόκληρης της Ευρώπης, περιέχει 139,000 αντικείμενα Ουγγρικής προέλευσης, όπως επίσης και επιπλέον 53,000 αντικείμενα διεθνούς ενδιαφέροντος. Είναι τοποθετημένο σε ένα ενδιαφέρον κτίριο που άλλοτε ανήκε στη βασιλική Αυλή, απέναντι από το κοινοβούλιο, εκθέτοντας στοιχεία από την αναγέννηση, το μπαρόκ και την κλασσική αρχιτεκτονική. Μόνιμες εκθέσεις: Ο παραδοσιακός πολιτισμός των Ούγγρων και από την πρωτόγονη κοινωνία στον πολιτισμό.

Η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου

Ογκώδες μνημείο , αρκετά βαρύ χτίστηκε από το 1851 εως το 1905. Αρχιτέκτονες ο Γιόζεφ Χίλντ και Μίκλος Ύμπλ. Ο ναός εχει κάποιες επιρροές από το σχέδιο της εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Βρέν του Λονδίνου. Το μήκος του είναι 86 μέτρα και το πλάτος του 55 μέτρα. Ο τρούλος του υψώνεται στα 96 μέτρα, καθιστώντας τον, το υψηλότερο θρησκευτικό κτίριο της Βουδαπέστης. Το εσωτερικό του ναού είναι ψυχρό και πομπώδης.

Εκκλησία της Αγίας 'Αννας

Χτίστηκε στα μέσα του 18ου αιώνα και είναι μία από τις ωραιότερες μπαρόκ εκκλησίες της πόλης. Το κέντρο της πρόσοψης κοσμείται με τα αγάλματα της Αγίας 'Αννας και της παρθένου Μαρίας. Βρίσκεται στα βόρεια της συνοικίας του Πύργου.

Εκκλησία του Αγίου Matthias

Είναι η πιο γνωστή καθολική εκκλησία στη Βουδαπέστη. Ρωμανικά και γοτθικά στοιχεία σώζονται ακόμα σ' αυτή την εκκλησία όπου στέφονταν οι Ούγγροι βασιλείς. Η νεογοτθική Αγία Τράπεζα είναι του 19ου αιώνα.

Εκκλησία του σπηλαίου

Στο βραχώδες εσωτερικό της σπηλιάς του Αγίου Στεφάνου, στη νότια πλευρά του λόφου Γκέλερτ, οι ιερείς του τάγματος του Παύλου ίδρυσαν το 1926, μία εκκλησία. Σχεδιάστηκε έτσι, ώστε να μοιάζει με το άγιο σπήλαιο της Λούρδης. Βρίσκεται στο λόφο Γκέλερτ και Τάμπαν.

Θερμά λουτρά

Η Βουδαπέστη είναι εμπλουτισμένη με φυσικές πηγές από θερμά νερά, που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, και είναι αυτές που τροφοδοτούν τα περισσότερα θερμά λουτρά της πόλης. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι γνωστή ως η πόλη των Spa. Ανάμεσα σε αυτά ο πιο πολύτιμος θησαυρός είναι τα Τούρκικα λουτρά του 16ου αιώνα, όπως επίσης τα Szechenyi, Gellert και Lukas Baths και τα Rac Baths, που πρόσφατα έκλεισαν για ανακαίνιση. Όλα είναι γνωστά για τις θεραπευτικές ιδιότητες των νερών τους.

Gellert Bath
Είναι ένα από τα αγαπημένα των επισκεπτών της Βουδαπέστης. Η φυσική του πηγή είναι γνωστή από τις αρχές του 13ου αιώνα, και το εσωτερικό του είναι απόλαυση για τους λάτρεις του αυθεντικού. Η κεντρική κλειστή πισίνα αυτών των πηγών της Βούδας προσελκύει τους επισκέπτες χάρη στο πανέμορφο αρτ-νουβό εσωτερικό της, τις μαρμάρινες κολόνες και τα πολύχρωμα μωσαϊκά.

Λουτρά Κίραλι
Τα λουτρά αυτά χρονολογούνται από το 1566. Χτίστηκαν από τους Τούρκους και διατηρούν πολλά αυθεντικά οθωμανικά στοιχεία.

Ακτή Ντάγκαλι
Πριν από μισό αιώνα ανακαλύφθηκε ότι το νερό μιας λιμνούλας σε αυτή την περιοχή έκανε καλό στην υγεία. Σήμερα εδώ βρίσκεται ένα τεράστιο υπαίθριο συγκρότημα με πισίνες, λιμνούλες για παιδιά, ένα υδροθεραπευτήριο και κέντρο υγείας.

Λουτρά Σέτσενιι
Αυτή η ιαματική πηγή διαθέτει τα θερμότερα λουτρά στη Βουδαπέστη και επιπλέον θαυμάσια νεομπαρόκ αρχιτεκτονικά στοιχεία. Τα νερά είναι τόσο ζεστά, που πολλοί επισκέπτονται τα λουτρά ακόμα και το χειμώνα.

Σπήλαια

Η Βουδαπέστη δεν είναι μόνο διάσημη για τα θερμά λουτρά της, αλλά επίσης και για τις αξιοσημείωτες σπηλιές, που μερικές από αυτές είναι διαθέσιμες προς το κοινό. Λουτρά και σπηλιές είναι επίσης έντονα συνδεδεμένα, καθώς η αιτία δημιουργίας των σπηλαίων ήταν τα πολύ ζεστά νερά που υπήρχαν. Υπάρχουν 200 γνωστές σπηλιές κάτω από την πόλη, ενώ 100 από τις πιο εκτεταμένες μπορεί κανείς να επισκεφθεί. Κάθε μία έχει το δικό της ειδικό χαρακτήρα, όπως επίσης είναι και ένα πολύ ευχάριστο αντίδοτο στις υψηλές θερμοκρασίες της καλοκαιρινής μέρας.

Castle Cave

Ένα από τα χαρακτηριστικά όλων των σπηλαίων είναι το αέναο στάξιμο των νερών. Η θερμοκρασία βρίσκεται συνέχεια στους 57 βαθμούς φαρενάιτ (14ο C) και η υγρασία είναι περίπου 90%. Σε αυτό το σπήλαιο, ένας πραγματικός λαβύρινθος έχει σχεδιαστεί στο λόφο του κάστρου. Επιπλέον η δημιουργία των τούνελ συνδέει τα σπήλαια που δημιουργήθηκαν το 1930. Δημιουργήθηκε ένα υπόγειο κτίσμα που είχε τη δυνατότητα να φιλοξενεί πάνω από 10 χιλιάδες ανθρώπους. Η αξία του έγινε φανερή κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Βουδαπέστης ως το τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου. Χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν εκεί καταφύγιο το χειμώνα του 1944/45. Είναι μία ιστορία - ίσως απόκρυφη - που κανένας δεν γνωρίζει περισσότερα. Στη σημερινή εποχή 43,000 τετραγωνικά μέτρα μπορούν να εξερευνηθούν και να προσφέρουν στιγμές διασκέδασης στο μοναδικό λαβύρινθο του σπηλαίου στην περιοχή Buda. (Ανοιχτό 9.30 a.m. - 7.30 p.m.)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΩΡΑ: Η Ουγγαρία είναι μία ώρα πίσω από την ώρα της Ελλάδας

ΓΛΩΣΣΑ: Ουγγρικά.

ΚΛΙΜΑ: έχει ηπειρωτικό κλίμα,με αρκετά κρύους χειμώνες(η μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο είναι 0° C, 32° F),ηλιόλουστα και ζεστά καλοκαίρια(η μέση θερμοκρασία τον Ιούλιο είναι + 19°C, 70° F).Η ιδανικότερη εποχή για να ταξιδέψετε στη Πράγα είναι στα τέλη άνοιξης(Απρίλιος ή Μάιος)και Σεπτέμβριο ή αρχές Οκτωβρίου. Πάντώς είναι αξιοσημείωτο ότι τον χειμώνα 2006/2007 ,η θερμοκρασία σπάνια έπεσε κάτω απ’το μήδεν. Αυτό το κάνει ιδανικό για να ταξίδέψετε και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στη Πράγα,μιας και ο καιρός επιτρέπει περιπάτους στο κέντρο της πόλης.

ΝΟΜΙΣΜΑ:
Η Ουγγαρία αν και μέλος της Ε.0.Κ. το νόμισμα της είναι το φιορίνι που αντιστοιχεί € 1,00 =251,50 ΗUF.

Τηλέφωνα: Για να καλέσετε από την Ελλάδα στην Ουγγαρία: 0036
Για να καλέσετε από την Ουγγαρία στην Ελλάδα: 0030

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Μπορείτε να ταξιδεύσετε με νέου τύπου ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες), ή με νέου τύπου διαβατήριο. Οι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα πρέπει να ενημερωθούν από το προξενείο τους (πιθανή ανάγκη βίζας). 
 
Εκτύπωση Email σε φίλο Κράτηση τώρα