ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - Mr Travel - Business travel Services

ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΟΓΩ COVID-19

Όλοι οι επιβάτες πρέπει να παρουσιάσουν:

• Πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19. Όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κρίνεται απαραίτητο να παραμείνουν σε καραντίνα 5 ημερών σε προπληρωμένες και συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες που ορίζονται απο το κράτος. Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι επιβάτες πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα Registration Immunization Information Form πριν ταξιδέψουν στη Σαουδική Αραβία μέσω της αποκλειστικής ιστοσελίδας, ώστε να καταχωρίσουν τα δεδομένα εμβολιασμού τους που θα τους επιτρέψει στη συνέχεια να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Tawakkalna. Οι επιβάτες πρέπει να φέρουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σαουδική Αραβία.

• Τεστ PCR που δεν υπερβαίνει τις (72) ώρες πριν από την επιβίβαση στην πτήση τους προς τη Σαουδική Αραβία.

• Να εγγραφούν στην πλατφόρμα “Arrival Registration”.

Όλοι οι επιβάτες πρέπει να εγκαταστήσουν και να εγγραφούν στις εφαρμογές Tatamman και Tawakkalna.

 


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ

Για Ελληνικά διαβατήρια

 1. Διαβατήριο(σε σκαναρισμένη μορφή την πρώτη σελίδα με τα στοιχεία), το οποίο να έχει τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ πριν το ταξίδι σας. Αν θέλετε πολλαπλών εισόδων για 1 έτος, το διαβατήριο σας θα πρέπει να έχει ισχύ το ελάχιστο 1 έτος.
 2. Φωτογραφία σε ηλεκτρονική μορφή ΜΟΝΟ, έγχρωμη με λευκό φόντο(JPG 5-100kb)
 3. Αίτηση συμπληρωμένη με τα προσωπικά στοιχεία σας.(Θα την βρείτε επισυναπτόμενη παρακάτω)

 

-Μονής εισόδου(παραμονή έως και 30 ημέρες)

-Πολλαπλών εισόδων για 1 έτος(παραμονή έως και 90 ημέρες για κάθε είσοδο)

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ

Για Ελληνικά διαβατήρια

 1. Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ πριν το ταξίδι σας , υπογεγραμμένο και με δύο τουλάχιστον κενές αντικριστές σελίδες .
 2. 1 φωτογραφία πρόσφατη και έγχρωμη 3,5 x 4,5 με λευκό φόντο.
 3. Συμπληρωμένη αίτηση με προσωπικά στοιχεία  που θα την βρείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία παρακάτω.
 4. Πρόσκληση από την Σαουδική Αραβία στα Αραβικά η οποία να  αναφέρει το ονοματεπώνυμό σας, το είδος της visa που θέλετε(μονή ή πολλαπλή),το επάγγελμα, τον λόγο ταξιδιού και το πότε ταξιδεύετε(καλό θα ήταν να μας την προωθήσετε ώστε να την ελέγξουμε).
 5. Γράμμα από την εταιρία που εργάζεστε στην Ελλάδα στα Αγγλικά το οποίο να απευθύνεται στην πρεσβεία , και να ζητά την έκδοση visa για τον υπάλληλό της, να αναφέρεται το επάγγελμά του όπως ακριβώς αναγράφεται στην πρόσκληση από την Σαουδική Αραβία  και ο λόγος που ταξιδεύει στην Σαουδική Αραβία, το οποίο γράμμα μετά πρέπει να σφραγιστεί από το  αντίστοιχο Επιμελητήριο που ανήκει η εταιρεία του ενδιαφερόμενου. Επίσης δέχονται από την πρεσβεία το γράμμα χωρίς επικύρωση εφόσον προσκομίσουμε επιπλέον και την συνδρομή του τρέχοντος έτους από το εκάστοτε Επιμελητήριο.
 6. Εξουσιοδότηση προς το γραφείο μας στα Αγγλικά , όχι επικυρωμένη. Θα την βρείτε σε επισυναπτόμενο αρχείο παρακάτω.
 7. Συμπληρωμένη βεβαίωση αποδοχής. Θα την βρείτε επισυναπτόμενη παρακάτω.

 

Κόστος

Απλή βίζα: 190€
Πολλαπλή βίζα για ένα έτος: 210€

*Για τα Κυπριακά διαβατήρια , θα πρέπει να απευθυνθείτε στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο, εκτός αν έχετε άδεια διαμονής στην Ελλάδα.

 

Εργατική (διαμονή για εργασία)

O αιτών δεν πρέπει να είναι μικρότερος από 21 ή άνω των 60 ετών, με την εξαίρεση των μηχανικών και των γιατρών.

 1. Υπογεγραμμένο διαβατήριο με 6 μήνες ισχύ .
 2. 2 φωτογραφίες έγχρωμες 3.5 Χ 4.5 με λευκό φόντο.
 3. Αίτηση.
 4. Μια ηλεκτρονική επιστολή εξουσιοδότησης από τον εργοδότη προς τον αιτούντα.
 5. Σύμβαση εργασίας επικυρωμένη από το Σαουδαραβικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
 6. Ο αιτών θα πρέπει να πάρει τον αριθμό της θεώρησης από την αρχή που εξέδωσε το έγγραφο της άδειας, που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Εργασίας.
 7. ο αιτών θα πρέπει να συμπληρώσει την ιατρική γνωμάτευση για να αποδείξει ότι είναι απαλλαγμένος από χρόνιες μολυσματικές ασθένειες, θεωρημένη από το ιατρικό κέντρο.
 8. Επίσης ,τις ιατρικές εξετάσεις μπορείτε  να τις πραγματοποιήσετε στα εξής νοσηλευτικά ιδρύματα: ΥΓΕΙΑ, EUROMEDICA, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ή σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο που έχει στρογγυλή σφραγίδα. Οι εξετάσεις για να είναι έγκυρες θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί εντός ενός μηνός από την ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών στην πρεσβεία.
 9. Απόσπασμα Εκκαθάρισης Ποινικού Μητρώου.
 10. Όλα τα πτυχία και τα πιστοποιητικά προϋπηρεσίας που θα υποβληθούν θα πρέπει να επικυρωθούν από την αρχή έκδοσης, και να είναι πανομοιότυπα με το τελευταίο επάγγελμα του αιτούντος.
 11. Φωτοτυπία του διαβατηρίου και όλα τα έγγραφα.

Κόστος(ταξιδιωτική ασφάλεια)

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την περίπτωση σας.

 

*Όταν καταθέσουμε τα δικαιολογητικά σας έγγραφα η πρεσβεία μας ενημερώνει για το προσωπικό σας ραντεβού προκειμένου να γίνει λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και λήψη φωτογραφίας ίριδας(ματιού) από τον ενδιαφερόμενο πελάτη. Τα ραντεβού πραγματοποιούνται από τις 9:30 έως τη 13:30 και για συγκεκριμένη ημέρα για την οποία θα λάβετε πληροφορίες και λεπτομέρειές από εμάς. Κατά την προσέλευση σας στην Πρεσβεία, παρακαλούμε να έχετε ευπρεπή ενδυμασία. Την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας θα την βρείτε στην διεύθυνση Μαραθωνοδρόμου 71, Ψυχικό 154 52(παράδρομος λεωφόρου Κηφισίας).
Κατόπιν η πρεσβεία μας ενημερώνει για την παραλαβή της βίζας σας εντός 2 ημερών περίπου από το πέρας του προσωπικού σας ραντεβού.

*Από τον Ιούλιο 2016 η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας έχει προσθέσει μία ταξιδιωτική ασφάλεια/medical insurance, η οποία είναι υποχρεωτική. Το κόστος ξεκινάει περίπου από 30 ευρώ και κάποιες ελάχιστες φορές μπορεί και να ξεπεράσει τα 100 ευρώ. Το κόστος εξαρτάται κατά βάση από την ηλικία του αιτούντος και από το αν ζητάει πολλαπλών εισόδων βίζα ή μίας εισόδου, καθώς από τις ημέρες παραμονής που δίνει η πρόσκληση ότι θα μείνει εκεί ο ενδιαφερόμενος. Την τελική τιμή αυτής της παραπάνω χρέωσης θα την γνωρίζουμε την ημέρα που καταθέτουμε το διαβατήριό σας για έκδοση βίζας.